dinsdag 1 oktober 2013

De toekomst is onze zorg


Maandagavond was in Lieshout de eerste van vier bijeenkomsten over 'Toekomst is onze zorg'. Het Platform Gehandicaptenbeleid Laarbeek en de Seniorenraad willen in twee middagen en twee avonden de inwoners wijzen op de veranderingen die eraan komen. De rijksoverheid wil diverse taken op het gebied van de gezondheidszorg bij de gemeenten neerleggen. De vraag is wat dat voor de Laarbeekse burgers inhoudt. De volgende bijeenkomst is in Mariahout en daarna volgen Aarle-Rixtel en Beek en Donk.

De bijeenkomst in Lieshout was goed bezocht. Het zaaltje was afgeladen vol. Zoals zo vaak waren het wel de bekende gezichten die je steeds op dit soort bijeenkomsten tegenkomt. Dit is jammer. Nu gaan voornamelijk ouderen bepalen wat de toekomst moet brengen. Ik zou graag zien dat ook jongeren hierbij betrokken zouden zijn. Eigenlijk zou het een gezamenlijk voorstel moeten worden van jong en oud. Ik weet overigens ook niet hoe je dit moet oplossen.

Don van Sambeek hield de inleiding. Hij schetste ons op zijn bekende manier wat er allemaal op ons afkomt. En dat is nogal wat. Henri Bouwmans prikkelde zaal met een aantal stellingen. Na de pauze ging de groep uiteen in deelgroepen. Bedoeling was suggesties, ideeën, opmerkingen met posters te plaatsen op de daarvoor bestemde flap-overs. Er kwamen nogal wat ideeën en opmerkingen naar boven borrelen. De regiegroep  gaat er na afloop van de vier bijeenkomsten mee aan de slag. Ik ben benieuwd naar de voorstellen waarmee zij gaat komen.

Ook was een Klaagmuur. Op deze klaagmuur konden de bezoekers ook opmerkingen kwijt. De meest opvallende die ik aantrof: “ Er valt hier niets te klagen ”.
En eigenlijk was dat ook zo.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185