dinsdag 29 oktober 2013


 

De echte feiten.


In de plaatselijke bladen prijst ABL haar wethouder voor zijn inzet in de Stuurgroep Noordoost corridor. Logisch dat ABL de loftrompet over wethouder van Zeeland opsteekt! Als zijn eigen partij dat al niet deed, wie dan wel? “Dus”, zo besluit ABL haar artikel van vorige week in de MooiLaarbeekkrant en de Laarbeeker, “we kunnen constateren dat wethouder van Zeeland zijn werk goed heeft uitgevoerd, hij gaat voor de leefbaarheid van Laarbeek. U toch ook???? ”

 En passant verwijt ABL het CDA zowat van alles: we zouden ons negatief uitlaten over de rol van de raad en de verantwoordelijke wethouder; we zouden zelf geen enkel concreet voorstel hebben etc. Dit is allemaal wel wat kort door de bocht. Natuurlijk, het CDA is als enige partij in de raad  voor de aanleg van  De Ruit. We pleiten hiervoor al jaren, vasthoudend en constructief. Bij ons geen gezigzag , maar een consequent en onderbouwd  pleidooi voor de weg. Wij hebben in een raadsbijeenkomst  de te volgen strategie onderwerp van  bespreking gemaakt; van ons is het voorstel voor het aantrekken van een strategisch advies. Nog niet heel lang geleden hebben wij een alternatief voorstel gedaan voor een kortere ondertunneling. De verwijten van ABL aan het CDA missen elke grond. Bovendien gaat ABL voorbij aan de essentie van onze kritiek zoals wij die onlangs in een artikel in de plaatselijke bladen nog eens hebben beschreven.

Zelfs in haar eigen brief aan de provincie geeft de gemeente aan dat wethouder van Zeeland tot vier keer toe heeft de gemeente in de stuurgroep bakzeil moeten halen. De gemeente voelde zich, zo schrijft ze zelf in haar brief, als “de vis die door in te stemmen met het Bereikbaarheidsprogramma een fuik in is gezwommen die steeds verder dichtgetrokken wordt en waarbij geen weg terug meer is.” Door star vast te houden aan het Bereikbaarheidsakkoord heeft de gemeente dit over zichzelf afgeroepen. Door de focus op de tunnel en de verdiepte ligging heeft zij geen oog gehad voor de werkelijke problemen die de weg met zich mee bracht. Vooral wethouder van Zeeland moet dit zich aantrekken. Door koppig vast te houden aan het Bereikbaarheidsakkoord heeft hij de mensen op de Heikant en in de Deensehoek en het Achterbos in de kou laten staan.

Over strijden voor het behoud van de leefbaarheid in Laarbeek gesproken? Van Zeeland  had zijn wisselgeld moeten gebruikten. Nu laat hij mensen in de kou staan en reageert hij slechts achteraf. Dit had hij eerder moeten doen en op de geëigende plek, in de stuurgroep.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185