maandag 7 oktober 2013


 

Van Zeeland weet het te vaak pas achteraf


Let wethouder van Zeeland wel voldoende op in de bijeenkomsten van de stuurgroep Brainport-Oost, waarin zaken met betrekking tot de Noordoost corridor besproken worden? Het lijkt erop dat dit niet het geval is. Meerdere keren na bijeenkomsten van de stuurgroep weet van Zeeland te melden dat de voorstelling van de besluiten in de stuurgroep door de provincie in de pers niet juist worden weergeven. Ook gedeputeerde R. van Heugten stelt volgens hem zaken verkeerd voor.

Op 29 augustus twitterde wethouder van Zeeland het volgende 2 tweets:

In het verhaal van dhr van Heugten worden op cruciale punten verkeerde indrukken afgegeven pic.twitter.com/scWkXYhdf2

Ruud van heugten somt de afspraken op die gemaakt zijn. Maar zijn ze dat allemaal????? pic.twitter.com/j6S1R9CN8E

Vorige week maakte van Zeeland het nog een stuk bonter. In een lange brief somde het college de punten op waarop zij in de stuurgroep bakzeil had moeten halen. In een eerdere blog heb ik deze brief al een litanie van smarten genoemd.

Eigen schuld, dikke bult, denk ik dan bij lezing van de brief. Door zich zo hard vast te bijten in het Bereikbaarheidsakkoord roep je dat zelf over je af. De gemeente zelf gebruikt in de brief aan de provincie de metafoor van de vis die in de fuik zwemt. Duidelijker aangeven dat je een compleet foute insteek hebt gekozen, is bijna niet mogelijk. Je hebt geen greintje zelfrespect als je zo terugkomt op besluiten, waarmee je uiteindelijk wel hebt ingestemd!

Het ergste  van dit alles is dat Laarbeek bijna met lege handen staat en  dat mensen op de Heikant en in de Deensehoek en het Achterbos nu hiervoor kunnen opdraaien. Met dank aan deze wethouder en dit college! Van Zeeland mag dan wel  in De Laarbeeker roepen dat er met Laarbeek te praten valt over de meerkosten van de Vogelbekaansluiting. Dit is de zuiverste vorm van volksverlakkerij: van Zeeland  weet drommels goed dat dit extra bedrag van 5 miljoen  er niet is! Evenmin als  het geld voor de alternerende ligging.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185