zondag 20 oktober 2013

 

Verbijsterend  antwoord op art. 41 vragen


Al weer enige tijd geleden heb in deze weblog aandacht besteed aan het gat dat op De Heuvel in Lieshout gevallen is. Het pand van de voormalige firma Dovens is gesloopt en op het lege terrein is een parkeerplaats aangelegd. De Werkgroep was daarna iets vlugger dan wij en heeft o.a. over deze ontwikkeling art.41-vragen aan het college gesteld. Prima.

 Het antwoord van het college op de vragen heeft wat langer op zich laten wachten dan gebruikelijk is. De reden hiervan is ons niet bekend. Dit is overigens op dit moment voor de zaak zelf irrelevant.

Dat deze kwestie in Lieshout sterk leeft en de gemoederen bezig houdt,werd nog eens duidelijk door een artikel in het ED. De krant sprak op woensdag 16 oktober over “veel onvrede over “grindbak ”. Een aantal Lieshoutenaren gaf in de krant ongezouten hun mening. En dat loog er niet om.

B en W maken er zich in het antwoord aan De Werkgroep wel heel gemakkelijk vanaf.  In een uiterst kort antwoord schrijft het college:

“ 1.De eigenaar van het terrein is Bavaria Vastgoed B.V. De gemeente is niet op de hoogte van de plannen met dit terrein. Er is tot op heden geen bouwplan ingediend en met hen is ook niet gesproken over een herontwikkeling van deze locatie.
2. Op basis van het bestemmingsplan “Kom Lieshout’ hebben de percelen de bestemming ‘Centrum’. Op grond van deze bestemming is de aanleg van een parkeervoorziening op deze locatie mogelijk.
De eigenaar is gevraagd naar de plannen voor deze locatie. Een reactie is tot op heden nog niet ontvangen. Er staat ook geen overleg met de eigenaar op de agenda.

Heeft het college- om het onparlementair  te zeggen – geen ogen in de kop? Wat iedereen ziet, ontgaat het college. Klaarblijkelijk heeft het ook geen voelhorens voor wat er in Lieshout leeft.

Onbegrijpelijk voor een college met zoveel Lieshoutse roots!


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185