woensdag 2 oktober 2013


 

Rijk van Dommel en Aa


Iedereen keek natuurlijk vooral uit naar de besluitvorming over De Ruit in de stuurgroepvergadering van 12 september j.l.  Minder aandacht was er voor een besluit dat een beetje in de marge van de besluitvorming rond De Ruit stond: de projecten in het Rijk van Dommel en Aa.

Vorige week maakte het ED dit goed met de publicatie van een groot artikel over dit project. Er is 75 miljoen uitgetrokken voor investeringen in het Rijk van Dommel en Aa, de groene tui tussen Eindhoven en Helmond. 16 miljoen is afkomstig uit de groencompensatie van de Noordoost corridor; de overige 59 miljoen heeft het SRE bij elkaar gesprokkeld van uit gemeenten, waterschappen en bedrijven. Met dit bedrag moeten 16 projecten tussen 2014 en 2024 gerealiseerd worden.




Het overzichtskaartje geeft de verschillende projecten aan. Naast Landgoed Croy staan ook de passantenhaven en Waterpoort De Peel er ook op. Dit is een meevaller. In de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling deelde wethouder Briels op een vraag van het CDA mee dat er ruim 3 milj. voor deze beide projecten was uitgetrokken. De regionale aandacht voor de jachthaven maakt de kans op slagen alleen maar groter.

Onze complimenten voor de vasthoudendheid die Laarbeek op dit punt aan de dag heeft gelegd!


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185