maandag 21 oktober 2013


 

Het oude Lieshoutse gemeentehuis.





Behalve over het parkeerterrein aan De Heuvel, waar ik gisteren aandacht aan besteedde, heeft De Werkgroep ook vragen gesteld over het oude gemeentehuis  van Lieshout.
Bij de verkoop van het gemeentehuis aan de Woningstichting en later bij de doorverkoop door deze stichting van een gedeelte van het gemeentehuis aan de huidige eigenaar zijn een aantal afspraken vastgelegd met name over het gebruik van de voormalige raadszaal. De raadszaal zou een  ceremoniële ruimte worden , waar getrouwd zou kunnen worden en kleinere ontvangen gehouden zouden kunnen worden. Ook de heemkring “t Hof van Liessent zou er tweemaal per jaar kunnen exposeren. Hiervan is tot op heden weinig of niets terecht gekomen. Voor De Werkgroep terecht aanleiding om schriftelijke vragen te stellen.

De Werkgroep had de volgende vragen:

1.     Zijn met de huidige eigenaar van het oude gemeentehuis de afgelopen jaren nog ambtelijk en/of bestuurlijk contacten geweest om de stand van zaken m.b.t. het nakomen van die afspraken door te nemen? Zo ja, wat is de huidige status dan? Zo neen, waarom is dat contact er dan niet geweest?
2.     Is het college bekend of de huidige eigenaar nog concrete plannen heeft die afspraken verder vorm te geven? Zo ja, wanneer worden die dan ten uitvoer gebracht? Zo neen, wat gaat het college dan doen om die afspraken alsnog te laten nakomen.

Het antwoord van het college is verbijsterend. Het college antwoordt:

Trouwlocatie en dorpsactiviteiten voormalig gemeentehuis Lieshout

1. Bij de dorpsactiviteiten gaat het name om de bierpompinstallatie en het ter beschikking stellen van een ruimte voor de exposities van Heemkundekring ’t Hof van Liessent. De heemkundekring is nu gehuisvest in het Dorpshuis. De inrichting van een expositie in het voormalige gemeentehuis ligt nu niet direct meer voor de hand maar is op basis van de overeenkomst mogelijk.
2. De eigenaar van het voormalige gemeentehuis heeft in een gesprek met burgemeester Ubachs aangegeven bereid te zijn om de raadszaal beschikbaar te houden als trouwlocatie.
Het college zal met de eigenaar contact opnemen over de invulling van de afspraken en deze schriftelijk vastleggen. Deze afspraken worden gemaakt, op het moment dat de bestemmingsplanprocedure voor het gebied waar het voormalige gemeentehuis deel van uit maakt (plan Moreeshof) is doorlopen.

De antwoorden van het college zijn verre van compleet. Bij de eerste vraag laat zij de afspraken over het inrichten van een ceremoniële volledig onvermeld. De beantwoording van vraag 2 is natuurlijk de wereld op zijn kop. Het college van Laarbeek heeft beslist niet  een goede huisvader betoond die zijn belangen met hand en tand verdedigt. Integendeel zelfs!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185