zondag 8 september 2013

 

De Ruit


De discussie over de Ruit begint in haar laatste en beslissende fase te komen. Aanstaande donderdag komt de commissie met haar advies. Heel veel verrassingen zal dit niet meer opleveren. De race lijkt gelopen.

 De tegenstanders  zette een laatste offensief in , een beetje met de hoop van de wanhoop. In de krant meldden zich vooral tegenstanders. Tot op heden een zestien tal. Volgens het ED deden een 400 deelnemers mee met de kabaaloptocht.  Voor een verslag KLIK HIER .

Voorstanders hoor je minder. De BZW heeft als voorstander met Vooruit met de # Ruit een propaganda-offensief gestart. Volgens de BZW is de Ruit cruciaal voor Zuidoost-Brabant. Afgelopen week op de dialoogconferentie werd dit geluid duidelijk gedeeld.
De meeste betrokken gemeenteraden hebben hun lijn getrokken. Enkele o.a. Helmond,moet dit nog doen. Duidelijk is dat Helmond gaat kiezen een 80 km weg een grote bocht om Dierdonk. Dit laatste lijkt mij ondanks de hogere kosten voor de hand  liggend, al heeft dit ook gevolgen voor de Heikant.

Wethouder van Zeeland zette afgelopen vrijdag voor Radio Kontakt nogmaals zijn stellingname uiteen. Heel typisch dat deze wethouder steeds maar over zijn standpunt praat in bewoordingen als “deze wethouder zal ” . Hierbij geeft hij steevast aan dat hij de uitvoerder is van de wil van de meerderheid van de gemeenteraad, alsof dit het hoogste goed is voor een wethouder. Je kunt hem nagenoeg nooit betrappen op een eigen standpunt. Van Zeeland zou eens ter harte moeten nemen wat Edmund Burke al in 1774 in Bristol merkte. Volgens Burke zouden bestuurders zich een onafhankelijk oordeel moeten vormen en afstand  moeten nemen van de waan van de dag.

Nu eerst maar rustig afwachten wat het uiteindelijke advies van de stuurgroep aanstaande donderdag wordt.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185