maandag 4 maart 2013



Protesten maar niet over de NOC


Er zijn nogal wat protesten geweest tegen de voorgenomen bezuinigingen op de infrastructuur. Met name vanuit het oosten van het land is luid geprotesteerd tegen deze  maatregel. Ook de Provinciale Staten van Brabant hebben hun onvrede geuit over de rijksbezuinigingen op infrastructuur. De Staten wijzen onder meer op het belang van de A2, A67 en de A58 voor onder meer de ontwikkeling van Brainport. Een motie hierover werd in de Staten breed ondersteund .  De motie draagt het college van Gedeputeerde Staten (GS) op om de Tweede Kamer te bewegen een aantal dingen te doen. Alleen de Partij voor de Dieren stemde tegen.


Ten eerste willen Provinciale Staten dat het bezuinigingsvoorstel voor A67 Leenderheide-Geldrop ongedaan gemaakt wordt. Daarnaast mag de minister van Infrastructuur en Milieu (I&M) het niet laten gebeuren dat de versnelde aanpak van de A58 in gevaar komt vanwege het naar achteren schuiven van de rijksmiddelen. Ook verdienen de knelpunten op de A2 tussen Eindhoven en Weert de aandacht van de minister. Tot slot willen de Staten dat de minister van Infrastructuur en Milieu snel met een betere manier van prioritering van verkeersknelpunten komt.

Op de website van de provincie  zegt gedeputeerde Ruud van Heugten: “Samen met onze partners in de regio hebben we de minister van I&M direct laten weten dat een deel van de aangekondigde bezuinigen op de infrastructuur in Brabant voor ons onbegrijpelijk is. Deze breed ondersteunde motie van PS is voor ons college een duidelijke steun in de rug bij onze inspanningen om de bezuinigen op de A67, de A58 en de A2 van tafel te krijgen. ”

 Met dit alles is natuurlijk niets mis. Alleen verbaast het mij dat over het uitstel met 3 jaar van de bijdrage van het Rijk voor de Noordoost Corridor met geen woord gesproken wordt. Wie is eigenlijk probleem eigenaar? vraag ik mij dan  af.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185