woensdag 27 maart 2013



Ontmanteling




Deze week berichtte het ED over de opkomende onvrede binnen het SRE over het overeengekomen sociaal plan voor ambtenaren die moeten afvloeien. Met name de gemeenten Son en Breugel en Deurne trekken aan de bel.

Het werd een luxe plan genoemd. Het is vastgelegd in een sociaal statuut dat met de vakbonden is gesloten. Zonder procedures en schadeclaims kan het niet meer worden teruggedraaid.

De kritiek richt zich op de ontslagbescherming van vijf jaar en het feit dat het allemaal buiten de regioraad om gegaan is, wat op zich niet onjuist is, maar wel wat vreemd. Het DB heeft bewust aangesloten bij de regeling die Eindhoven hanteert. Niemand schijnt zich afgevraagd te hebben of deze Eindhovense regel in deze tijd niet wat te riant is. Pas achteraf komen de vraagtekens, wat op zijn minst vreemd genoemd mag worden.

Het meest opmerkelijke vond ik een heel andere opmerking in het artikel. Tussen neus en lip werd opgemerkt dat de regeling in het sociaal statuut het gevolg was van de ontmanteling van het SRE. Zo hard heb ik het nog niet horen noemen. Het is hard maar niet geheel onwaar! En dat is nog het ergste. Een goede organisatie wordt ontmanteld,terwijl de subregionale samenwerking nog in de kinderschoenen staat.

Waar financiĆ«le kortzichtigheid al niet toe kan leiden! 

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185