maandag 12 november 2012


Moties tegen regeringsplannen


In het regeerakkoord staan een groot aantal ingrijpende zaken die heel veel commotie oproepen. Of alles overeind blijft, zal moeten blijken. De  gang van zaken met de inkomensafhankelijke zorgpremie is veelzeggend en veroorzaakte een slechte start voor het kabinet.

Bij gemeenten staan natuurlijk de kortingen en de plannen voor gemeenten met 100.000  inwoners centraal . De eerste moties tegen de herindelingsplannen zijn  in een aantal raden al aangenomen.

Het ED berichtte afgelopen zaterdag over moties tegen herindeling in de gemeenteraden van Nuenen en Son en Breugel. Ook in Geldrop, een andere randgemeenten, zijn plannen voor een dergelijke  motie. Ongetwijfeld zal binnenkort onze postbus vol zitten met oproepen deze moties te steunen.

In Son en Breugel werd de motie ingediend door de coalitiepartijen Dorpsbelang en Dorpsvisie, twee lokale partijen. De landelijke partijen in  Son stemden tegen. Zij vonden het nog te vroeg om zich uit te spreken over de plannen van het kabinet zich uit te spreken. In Nuenen werd de motie, ook hier ingediend door een lokale partij, bij toeval aangenomen, omdat twee leden van de oppositie toevallig afwezig waren.

Ik verwacht dat het ook in Laarbeek niet lang zal duren voordat een van de lokale partijen met een dergelijke motie zal komen.

Voor  reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185