dinsdag 13 november 2012



 

De Aarlese brug


Het Laarbeekse college is overstag. Het heeft ingestemd met een gentlemen’s agreement met Helmond over de openstelling van de Aarlese brug. Het voorstel hiertoe is voorgelegd aan het college van Helmond.

De exacte inhoud van het voorstel is ons niet bekend. Wij moesten het ook maar uit de krant vernemen. Het ED kwam hiermee met een artikel op zaterdag 10 november onder de kop “Brug bij Aarle-Rixtel wellicht een paar keer per jaar open. "

Wel was ons bekend dat er zoiets zat aan te komen. In de Raadsinformatiebrief van 27 april 2012 had het college de raad al geïnformeerd over het feit dat Rijkswaterstaat vanwege technische en juridische restricties aanvankelijk niet akkoord ging met de uitbreiding van de passantenhaven in Aarle-Rixtel. Letterlijk deelde het college mee:

“ Tijdens een bestuurlijk/directieoverleg tussen Rijkswaterstaat, gemeente Helmond en Laarbeek is overeenstemming bereikt over de kaders waarbinnen de uitbreiding kan worden gerealiseerd. Hiermee is Rijkswaterstaat breid gevonden mee te werken aan de voorgenomen uitbreiding. Voorwaarde hiervoor was een nader op te stellen gentlemen’s agreement met Helmond welk onderdeel zal uitmaken van de watervergunning. De gemeente Helmond stelt nu alsnog nadere voorwaarden.”

Klaarblijkelijk heeft het van april tot nu moeten duren voor Laarbeek de concessies op papier had! Nu maar afwachten of Helmond akkoord gaat. En welke draai PNL er aan gaat geven.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185