donderdag 31 mei 2012



Bedrijventerreinen



Het Eindhovens Dagblad pakte vorige week nogal fors uit met berichten over het overschot aan bedrijfsterreinen in de regio. Directe aanleiding was een raadsinformatiebrief van de gemeente Oirschot, waarin de problematiek nogal scherp aan de orde werd gesteld.

Op donderdag 24 mei j.l. kwam het ED met een groot overzichtartikel waarin het ED meldde dat de regio moest gaan schrappen in de plannen voor bedrijventerreinen. Het ED stelde de prangende vraag: Hoe kon het zover komen?  Zuidoost-Brabant kampt met een fors overaanbod aan geplande ruimte op bedrijventerreinen. Tot 2020 overstijgt het aanbod meer dan twee keer de vraag. De gemeenten in de regio overleggen momenteel op gebiedsniveau (stedelijk gebied, De Kempen, De Peel, A2-gemeenten) over oplossingen om het aanbod te beperken. Naar verwachting volgende maand wordt een totaalplan voor Zuidoost-Brabant besproken in een overleg van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

Ik weet niet of deze publicatie in het ED de directe aanleiding was. In ieder geval legde het Laarbeekse college van B en W ogenblikkelijk de Visie werklocaties De Peel voor de raadsleden ter inzage.

Mijn eerste indruk is dat Laarbeek weinig te duchten heeft. Laarbeek zit goed op schema. Gelukkig.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185