maandag 7 mei 2012


Uitstel


Gisteren schreef ik al dat de drie grote transities waarschijnlijk tot de controversiƫle onderwerpen zullen gaan behoren, waarover de Kamer geen uitspraak zal doen tot na de verkiezingen van 12 september a.s.

Geheel in de lijn hiermee berichtte Het Eindhovens Dagblad afgelopen zaterdag dat de  gemeente Helmond  besloten heeft de behandeling van de overheveling van de AWBZ naar de gemeente voorlopig uit te stellen. Ik denk dat dit een verstandig besluit van de gemeente Helmond is.

 In Laarbeek zijn we nog niet zover als Helmond met de behandeling van het voorstel. De behandeling in de commissie van het gezamenlijke voorstel van de Peelgemeenten over de overheveling van de AWBZ staat voor vanavond op de agenda van  de commissie Maatschappelijke Ordening.

Gezien  de onduidelijkheid door de val van het kabinet lijkt het mij verstandig dat de commissie besluit tot het op dit moment niet behandelen van deze voorstellen. Eerst eens afwachten wat er uit de Den Haagse koker komt en welke onderwerpen wel of niet controversieel worden verklaard, zou het parool moeten zijn.

Als CDA hebben wij dit verzoek overgebracht naar de voorzitter van de commissie Maatschappelijke Ordening, Piet Aarts. Hij heeft het voorstel afgewezen en  wil na de presentatie de commissie laten beslissen over het al of niet bespreken van het voorstel.
Het lijkt ons onlogisch: eerst een presentatie over het voorstel waarvan de status heel onduidelijk is en daarna pas beslissen over behandeling. Een inhoudelijke presentatie over het voorstel is natuurlijk op dit moment onzinnig. aagse koker komt.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185