donderdag 24 mei 2012



Begroting SRE


Burgemeester Jacobs viel deze week in een commissievergadering nogal fel uit tegen Angelique Raaijmakers. Althans volgens het krantenbericht in het ED van dinsdag j.l.  Voor het gehele artikel KLIK HIER .

Dit voorval toont m.i. heel duidelijk het ongemak aan waar bestuurders en raadsleden mee kampen als het om het SRE gaat. Alleen de direct betrokkenen weten nog waar het om gaat, de rest mag raden. Jacobs kwam met het verwijt dat de bijeenkomsten van het SRE slecht bezocht worden en dat de raadsleden de stukken slecht lezen. Misschien wordt het hoog tijd dat bestuurders zich eens afvragen waarom dit zo is. Misschien gaan de ogen dan open.

Helmond en ook Eindhoven hebben heel uitvoerige zienswijzen geschreven op de concept-begroting 2013 van het SRE. In beide zienswijzen staan een aantal punten die er wel degelijk toedoen. Op zich vond ik het nog niet zo vreemd dat A.Raaijmakers in de Helmondse commissievergadering wilde aansluiten bij de opmerkingen gemaakt in de zienswijze van Eindhoven. Het gaat immers om meer dan om de begroting 2013 en wel om de vorm en inhoud van de toekomstige samenwerking in de regio.

Bij de behandeling van de concept-begroting in de commissie Algemene Zaken heb ik mij er over verbaasd dat Laarbeek in het geheel geen zienswijze had gemaakt. Laarbeek vond het allemaal wel goed, omdat wij in 2013 per saldo minder gaan afdragen aan het SRE.

Dat is een klein beetje minnetjes.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185