maandag 12 maart 2012


Noordoostcorridor


De deelname aan de klankbordvergaderingen over de noordoostcorridor blijft onverminderd hoog. Deze klankbord is ingesteld door de provincie. Veelal tegenstanders van de weg langs het kanaal hebben zitting genomen in deze klankbordgroep. Dat is ook logisch. Groeperingen die ergens tegen zijn, zijn in het algemeen ook actiever om hun mening uit te dragen. Vandaar natuurlijk ook de diverse borden van Niksweg langs de wegen in Laarbeek. De gemeente en de provincie gedogen dit.

In de Klankbordgroep is blijkens publicaties opnieuw nut en noodzaak van de westelijke afbuiging aan de orde geweest. Dit heeft geresulteerd in een “ motie” waarin de provincie wordt verzocht om eerst de verbreding van de N279 ter hand te nemen. Daarna zouden nut en noodzaak van de aanleg van de oost-westverbinding nadrukkelijk aangetoond moeten worden.Maar dat is toch allang en breed aangetoond! Of is het  een poging om de klankbordgroep plat te leggen?

In het ED kwam de voorzitter van het Platform Aarle-Rixtel uitvoerig te spreken over deze  “motie ” Voor het artikel zelf KLIK HIER . Natuurlijk is het wel zo dat als de provincie niet snel de benodigde gelden bij elkaar heeft om deze nieuwe infrastructuur te financieren, de nieuwe bezuinigingsronde wel eens roet in het eten zou kunnen gooien. Er circuleren plaatjes met een gigantische bezuiniging van 3.140 milj op het fonds infrastructurele werken. In het Financieel Dagblad van gisteren bleek minister Schultz bereid te zijn tot bezuinigingen op infrastructuur. Zij geeft hier de voorkeur aan boven een grotere staatsschuld. Over slim bezuinigen gesproken!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185