woensdag 28 maart 2012


Dierenthuis


Voor het eerst werd er door het college in een commissievergadering in alle openbaarheid gesproken over Dierenthuis in Aarle-Rixtel. Wethouder van Zeeland gaf een zo op het oog betrouwbaar verslag van de ontwikkelingen van de laatste tijd. Dat was een verademing. Dit had van meet af aan zo moeten gebeuren. Een gemeente die in haar recht staat, moet altijd de openbaarheid opzoeken en zich niet laten verleiden tot overleg in achterkamertjes over tactiek etc. Dit werkt altijd averechts.

Van Zeeland is er vast van overtuigd dat Dierenthuis per 1 aug. 2012  vertrokken is naar Almere. Hij voert hierbij aan een beleidswijziging in Almere,waar het college bereid is Dierenthuis al op tijdelijke basis te laten komen als dit nodig is. Ik wil best de wethouder op zijn woord geloven, maar hiervan had ik toch wel graag een schriftelijk bewijs  gezien.

Ditzelfde geldt ook voor de toezegging van staatssecretaris Henk Bleker. Van Zeeland deelde in de commissie mee dat de staatssecretaris steun aan Laarbeek heeft toergezegd, in het geval Dierenthuis onverhoopt niet op 1 augustus 2012 naar Almere kan vertrekken. “ Het probleem met Dierenthuis is te groot voor Laarbeek ” zei de wethouder in de commissievergadering. Ook in dit geval had ik graag gezien dat de wethouder wat specifieker was geweest en met name aan gegeven had welke hulp Bleker in concreto in gedachte had.

Jammer genoeg werden in de commissie deze vragen niet aan de wethouder gesteld. Wel vroeg PNL Dierenthuis als vast agendapunt op de agenda van de commissie op te voeren. Dit lijkt mij nu weer een tikkeltje overdreven. Het ware beter geweest als PNL en de coalitiepartners  niet zolang vastgehouden hadden aan besloten overleg. 

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185