dinsdag 20 maart 2012


Een nieuw electronische blad


Heel toevallig kwam ik een dezer dagen op de website van  “Het Laarbeeks Krantje ”. Natuurlijk was meteen mijn belangstelling gewekt. Onder het kopje “Wie zijn wij ”geeft Het Laarbeeks Krantje de beweegreden, waarom de website gestart is. De beginselverklaring geeft ik hieronder weer:

 ” Wij zijn het Laarbeeks Krantje.

Vind u het ook hoog tijd dat de Laarbeekse burgers wat meer gelegenheid krijgt te reageren of kritiek te uiten op het Laarbeekse nieuws of op Laarbeeks plannen en gebeurtenissen.
Vind u ook dat de periodieke plaatselijke blaadjes weinig ruimte bieden voor en zo nadrukkelijk lijken te schrijven vanuit belangen van overheden en hun instellingen.
Gemeente, overheid, allerhande raden en instellingen in Laarbeek zeggen de bedoeling te hebben op te komen voor de burgers en hun belang.
Maar is dat wel zo? Wordt u wel iets gevraagd?
Vertegenwoordigen ze u als burger? Of vertegenwoordigen ze in werkelijkheid toch eigenlijk de gemeente of de middenstand of eigen aanzien?
Kortom: Is het wel terecht dat ze hun bestaansrecht verdedigen met die belofte?
Het Laarbeeks Krantje vraagt het zich af.
In de praktijk lijkt het vaak of de mening van de burger er niet zoveel toe doet.
Als je het reilen en zeilen daarin een béétje volgt valt het je al gauw op dat kritiek en meningen die hun voorstellen / beleid niet met volle mond ondersteunen, veelal niet worden toegelaten op hun blogs of forums.
Hoog tijd voor een mogelijkheid waarop u zich kunt laten horen.”
Dit is een natuurlijk prima doelstelling. Ik ben dan ook blij met dit initiatief. Een nieuw kritisch medium is natuurlijk meer dan welkom. Het biedt weer een mogelijkheid meer om de vinger aan de pols te houden in Laarbeek. De eerste onderwerpen die het krantje heeft aangesneden voldoen aan dit uitgangspunt. Met dit Laarbeeks Krantje krijgt de Laarbeekse burger  weer een extra mogelijkheid meer om zich te laten horen. Prima natuurlijk!

 Alleen vind ik het jammer dat het Laarbeeks Krantje redelijk anoniem door het leven gaat. Onduidelijk is wie achter Het Laarbeeks Krantje schuil  gaat. Anno 2012 kan dit natuurlijk niet.  Dus redactie ,laat zien wie je bent.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185