woensdag 22 januari 2014


                                                                Nieuw logo          


Vanmorgen sloeg ik vol verwachting de krant open. Ik verwachtte in het katern Helmond Plus een bericht aan  te treffen over de Peelsamenwerking Peel 6.1. Directe aanleiding voor deze verwachting was een bericht op de website van het ED. Hier werd verslag gedaan van de presentatie van het nieuwe logo. Dit gebeurde dinsdagavond op een bijeenkomst van de stuurgroep en de klankbordgroep in De Ruchte in Someren. Voor de klankbordgroep was dit de eerste bijeenkomst.

Op de website stond het nieuwe logo. In het logo zit een groot Laarbeeks aandeel. Het is ontworpen door een Laarbeekse ambtenaar Ad van Haandel . Jos Gruijters reageerde op facebook erg enthousiast.

 
De kleur blauw in het logo staat voor water, bruin voor grond, grijs voor bebouwing en groen voor milieu, legde burgemeester Elly Blanksma van Helmond uit. Zij is voorzitter van de stuurgroep, die straks dagelijks bestuur wordt.De opgaande lijnen geven aan dat het een dynamische organisatie is.
Voorheen hanteerde Peel 6.1 de ANWB-paddestoel als kenmerk.  Het is even wennen. Het oude logo was iets retro-achtig. Het nieuwe is meer toekomst gericht. De kleuren, waarvan sprake is, zie ik op de afbeelding niet echt.
Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 065367185