zondag 5 januari 2014

Een geheel nieuw jaar voor ons

Vandaag hervat ik de weblog. Na een nog steeds niet geheel verklaarde heftige koortsaanval belandde ik voor Kerstmis in het ziekenhuis. Gelukkig is de koorts weer gedaald en  kan ik voorzichtig weer iets gaan doen. Een weblog schrijven moet wel weer kunnen.


Met veel vuurwerk zijn we het nieuwe jaar binnen gegaan.  Voor ongeveer 70 milj euro is er in de lucht geknald. Vuurwerk was destijds bedoeld om kwade geesten  te verdrijven. Met dit bedrag moet dit voor 2014 gelukt zijn zou je haast zeggen.

Een heel nieuw jaar ligt voor ons. Niemand weet wat het ons brengen al. Laten we er maar het beste van hopen en vooral dat die vermaledijde crisis die ons al sinds 2008 parten speelt, zich snel oplost. Ons land heeft hierop nog steeds niet het goede antwoord gevonden. Voor de stabiliteit is het ongetwijfeld goed dat Duijvestein uiteindelijk ingebonden heeft. We hebben in dit land al meer dan genoeg politieke nachten gehad.

We krijgen dit jaar twee verkiezingen, de gemeenteraadsverkiezingen en de veel belangrijkere  Europese verkiezingen. Europa dat de grip op de wereld steeds meer verliest en terug geworpen wordt op zich zelf, verliest zich steeds meer in een Contra-Verlichting zoals Bas Heijne terecht opmerkte. Partijen die de cultuur,de groep, de natie als zaligmakend  benoemen, zetten in op het verkeerde doel. Versterking van de Europese eenheid is de enige oplossing die soelaas biedt. We kunnen niet meer terug. We zouden het ook niet mogen willen. Europa verdient support. Nu meer dan ooit!
Ik wanhoop niet aan Europa of de euro: de Europese samenwerking heeft de toekomst. Niet de bang makerij van Wilders, Le Pen en Farage en hun geestgenoten. 

The Economist van deze week wist het raak te typeren:





Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185