zondag 26 januari 2014


Een nieuwe multifunctionele hal


Laarbeekse sportverenigingen hebben de nieuwe sporthal D’n Ekker al in gebruik genomen. De officiële opening zal zaterdag 1 februari a.s. plaatsvinden. D’n Ekker is een prachtige hal, waar geheel Laarbeek terecht trots op kan zijn. Dat sportclubs in het begin tegen een aantal problemen aanlopen, is niet meer dan normaal. Nagenoeg elk nieuw gebouw heeft dit bij de in gebruikname. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit snel opgelost zal worden.

De sporthal D’n Ekker is meer dan alleen maar een sporthal. Op de feestavond van Kwizut was dit heel duidelijk. Op deze avond konden 2500 mensen in de zaal het feest meevieren.

Bij de discussie over het masterplan voor het voorzieningencluster Beek heeft met name de toenmalige fractievoorzitter van het CDA, Maarten Rooijakkers, zich sterk gemaakt voor de bouw van een nieuwe sporthal ter vervanging van D’n Effer. Het moest een sporthal worden die zou voldoen aan de meest moderne maatstaven, een hal die voldeed aan de norm voor wedstrijdsporten. 

In zijn visie zou D’n Ekker ook een multifunctionele hal moeten worden, die plaats zou bieden aan grote dorpsevenementen. Toen de feestavond van Kwizut in de nieuwe hal gehouden werd, was Maarten vanzelfsprekend een gelukkig mens.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 065367185