donderdag 25 juli 2013


 

Wat nu weer.


We hadden gehoopt dat het onderzoek naar de declaraties van de burgemeester door het bureau Hordijk & Hordijk in alle rust had kunnen plaatsvinden. Zonder gedoe dus van buiten. Dit is niet helemaal gelukt door de publicaties in het Eindhovens Dagblad van de laatste weken. Wie gedacht had dat na dit lekken de rust zou terugkeren, heeft het weer mis. Dit keer is het wethouder Vereijken die voor reuring zorgt.

Wat is er nu weer aan de hand ? Wethouder Vereijken stuurde de raadsleden een email waarin hij meedeelde dat hij van het onderzoekbureau het verzoek had gekregen om de gelekte brief ter beschikking te stellen. Hij deelde de raadsleden mee dat hij besloten had de brief ter beschikking te stellen met het verzoek om deze vertrouwelijk te behandelen. Vereijken schreef ook dat hij bereid was de brief op basis van vertrouwelijkheid aan de raadsleden te verstrekken als zij daar om zouden vragen.

Ik begrijp echt niet, waarom deze informatie nu verstrekt moet worden aan de raadsleden. Het had meteen na het lekken moeten gebeuren of helemaal niet.Wij zullen straks wel zien wat het onderzoeksbureau ermee gedaan heeft. Ik neem aan dat de brief een integraal onderdeel van het onderdeel  van het eindrapport zal uitmaken, tenminste als hij relevant is voor het onderzoek. Bovendien, Hordijk & Hordijk zou toch alle relevante stukken krijgen. Uit de email van Vereijken zou kunnen blijken dat dit niet het geval is geweest.

Ik heb op dit moment geen enkele behoefte aan deze brief. Veel meer interesseert mij wat B en W naar aanleiding van de brief besloten hebben over de te volgen strategie. Dat is stukken belangrijker dan de particuliere mening van een wethouder, verwoord in een vertrouwelijke brief.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185