donderdag 4 juli 2013

Nog geen komkommertijd


 

Nog geen komkommertijd.


Het is nog geen komkommertijd. Er is nog voluit beweging. Zo is donderdag door de Peelgemeenten een vervolg ondertekend van de Stika- regeling ( de subsidieregeling groen en blauw stimuleringskader). Weliswaar is er een kleine 8 ton minder beschikbaar dan de afgelopen vier. Er is toch nog een miljoen euro te besteden aan allerlei projecten ( bloemrijke randen, poelen, natuurvriendelijke oevers. ) Niet te versmaden derhalve.

Donderdag deed ook de Raad van State uitspraak over het LOG Mariahout. De uitspraak viel gunstig uit voor Laarbeek. Een meevaller. Of het nu ook snel tot een goede invulling leidt, moeten we nog afwachten.

Woensdag berichtte het ED al dat Laarbeek de kansen voor de jachthaven gaat onderzoeken. Nauwelijks is Sluis 7 gerenoveerd of het onderzoek gaat al van startl. Wethouder Briels zet er klaarblijkelijk vaart in. Samen met Helmond gaat Laarbeek samen met Helmond een business case opzetten. Gelukkig wordt er niet gewacht tot na de gemeenteraadsverkiezingen.

Vandaag werd ook aangekondigd dat de raad zich op donderdag 29 augustus a.s. gaat buigen over de Ruit. Het zal wel weer op herhaling van zetten uitlopen.

Het meest verrassende nieuws kwam gisteren toch uit Nuenen. Het Nuenense college wil gaat fuseren met de Dommelgemeenten. Als dit niet lukt, wordt het een fusie met Eindhoven. De opvallendste uitspraak was dat de zelfstandigheid van Nuenen eindig is. Het Nuenense college trekt heldere conclusies. Het is nu wachten op de raad. Bij een aantal leden van de gemeenteraad in Nuenen is de raadsbrief in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de fractie van W70 is het onbegrijpelijk dat het college de voorkeur geeft aan fuseren, terwijl tijdens de gemeenteraadsvergadering een ruime meerderheid de voorkeur gaf aan een intensieve samenwerking tussen de gemeenten. Volgens W70 voelen sommige gemeenteraadsleden zich volledig geschoffeerd door het college.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185