donderdag 25 juli 2013

 

Een korte aflevering.


Vandaag een korte aflevering van deze weblog. Het is duidelijk komkommertijd. Dus ik heb vandaag weinig nieuws te melden. Uit Laarbeek en de regio is nauwelijks iets te melden.

Het enige wat me vandaag trof, waren een tweetal artikelen in de NRC. Het eerste was van gisteren.  Hans Wiegel refereerde in zijn column aan het recente rapport van  de Raad voor Maatschappelijke ontwikkeling over loslaten. Wiegel deed dat met kennelijke instemming: de overheid moet haar bemoeizucht staken, inbinden, vertrouwen aan de burger geven. Zij moet zeggenschap afstaan, kiezen voor lastenverlichting , snijden in regels.

Het tweede artikel stond vandaag in de NRC en ging over de nationale politie of eigenlijk meer over Opstelten  die de politie in de hand wil houden. De krant begint met de kritiek die burgemeester van Gijzel onlang ventileerde. Volgens van Gijzel wordt zelfs de wijze waarop de politie met zaken om moet gaan,door Opstelten vastgesteld. Van Gijzel heeft flink wat bijval gekregen.

O ja , dan was er ook nog aandacht vandaag voor een geweldige speech van Obama over de Amerikaanse economie.  KLIK HIER .

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185