zondag 2 juni 2013



Een druk weekend in Laarbeek


Afgelopen weekend was een heel druk weekend in Laarbeek. Vrijdag was de officiƫle opening van het woonwagenklampje in Beek en Donk. Na tien jaar politiek twitterde wethouder van Zeeland eindelijk opgeleverd. Beek en Dok is het tweede kampje dat klaar is. Na Lieshout en Beek en Donk rest Aarle -Rixtel. Alleen hier moet eerst5 duidelijkheid komen over de Noordoost corridor. Maar ja, daar blijft de politiek steeds maar moeilijk over doen.

Vrijdag opende wethouder Vereijken het nieuwe Kindcentrum De Raagten. Dit is natuurlijk een aanwinst voor Beek en Donk. De nieuwe onderwijsvisie is vertaald in een gebouw dat er mag zijn. Nu het Ontmoetingscentrum nog en het Voorzieningencluster Beek is af.

Ook was er nog de opening van juni watermaand.  Dit gebeurde aan het kanaal in Lieshout bij de sluis in het Achterbos. Hier werd het boek van Jos Bekx “Wilhelminakanaal, feiten en herinneringen ” ten doop gehouden.

En verder werd in Lieshout afscheid genomen van pastor J. Beekman. Hij wordt kapelaan van de nieuwe pastorale eenheid Berchem. Bovendien waren in Laarbeek zondag ook nog twee gildes actief.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185