dinsdag 4 juni 2013


De inzet van het CDA


Op het CDA voorjaarscongres in Den Bosch heeft Sybrand Buma zaterdag zeven principes gepresenteerd om ons land te vernieuwen en uit de crisis te leiden.
Buma: “In deze tijd kunnen en mogen we niet volstaan met goedkope, ondoordachte oplossingen. Ik kom vandaag daarom bewust niet met een lijstje van kant en klare voorstellen. Geen tienpuntenplan dat morgen weer in een la verdwijnt. Daar hebben we er genoeg van. Voor mij zijn dit de zeven dragende principes om ons land te vernieuwen en uit de crisis te leiden:
Het gaat om de samenleving, niet de overheid.
Om een land waar iedereen een taak heeft.
Waar we een eerlijke economie tot stand brengen.
Waar we nee zeggen tegen profiteurs.
Waar de familie ons fundament is.
Een zelfbewust Nederland verbonden aan Europa.
En waar wij keuzes maken voor de toekomst van onze kinderen.”
In zijn toespraak constateert Buma dat onze democratie onder druk staat, omdat de politiek veel te weinig oog heeft voor de zorgen van gewone mensen. De politiek blijft steken in compromissen, lijkt niet meer in staat een doordacht perspectief te bieden voor de lange termijn.
De politiek heeft volgens Buma de verbinding met de gewone mensen uit het oog verloren. Uiteindelijk, constateert hij, willen we allemaal hetzelfde: “ Iedereen wil het beste voor zijn kinderen, voor zijn ouders, zijn grootouders en natuurlijk ook een beetje voor zichzelf. Dat is de kern waar we naar terug moeten.”
Klik hier om de hele toespraak van Buma te lezen en klik hier om de video van de hele toespraak te bekijken


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185