donderdag 27 juni 2013




Een schokkend begin van de raadsvergadering.


Een schokkend begin van de raadsvergadering gisteren. Wim van Dijk  legde gisteren een verklaring af, waarin hij aankondigde met onmiddellijke ingang te stoppen als raadslid van de gemeente Laarbeek.


Op de website van het ED lees ik:

" Hij verrichte de afgelopen jaren, net als eerder Bart de Groot uit Someren, werkzaamheden voor de gemeente waarin hij zelf raadslid was. Dat is vanwege belangenverstrengeling verboden in de gemeentewet. Het raadslid van Partij Nieuw Laarbeek besloot een onderzoek van het Eindhovens Dagblad naar zijn opdrachten niet af te wachten en stapte op.


Van Dijk heeft al 33 jaar een glas- en schildersbedrijf en deed jarenlang klussen in opdracht van de gemeente Aarle-Rixtel en later de gemeente Laarbeek. Dat deed hij echter ook nadat hij in 2006 toetrad tot gemeenteraad. Dat is volgens de wet alleen toegestaan als je daarvoor ontheffing hebt van de provincie Noord-Brabant. Die had Van Dijk niet bij al zijn opdrachten aangevraagd. Uit gegevens van de provincie blijkt dat hij de afgelopen drie jaar, waarin hij verschillende schildersklussen deed in opdracht van de gemeente, geen enkele keer ontheffing heeft aangevraagd "

Uitgezocht moet worden wat er fout is gegaan. Tot op de ondersteen. De  raadsvoorzitter zegde dit toe.