maandag 17 juni 2013



Toekomstvisie

Pas in het weekend heb ik kennis genomen van de Toekomstvisie Laarbeek 2020.Ik was blij verrast. De nieuwe Toekomstvisie maakt heldere keuzes op weliswaar een beperkt aantal terreinen. De  voorstellen en gedachten gaan verder dan ik voor mogelijk had gehouden. De ambtelijke werkgroep die de Toekomstvisie  vorm heeft gegeven heeft goed werk verricht .

Complimenten ook voor de fractievoorzitters die sturing aan het proces hebben gegeven. Aanvankelijk had ik de vrees dat zij misschien op bepaalde punten wel dwars zouden gaan liggen. Dit is niet gebeurd.  Zij hebben ingestemd met deze Toekomstvisie. Daarmee  hebben zij aangetoond de tekenen van de tijd te verstaan.

Jammer is natuurlijk dat de burgers in onvoldoende mate de kansen op inspraak en inbreng hebben aangegrepen. Over de oorzaken kun je twisten; belangrijkste feit is dat deze opzet niet geslaagd is. Dit heeft natuurlijk wel consequenties voor de goedkeuring.Hoe zijn we als raad er verzekerd van dat  de burger in zijn algemeenheid deze Toekomstvisie onderschrijft?

Het kan niet anders dan  dat de Toekomstvisie zijn impact gaat krijgen op de verkiezingsprogramma's . Natuurlijk zullen er dan op onderdelen afwijkingen op gaan treden. dat is niet erg. Enige kleuring kan geen kwaad. Zonder dat wordt het natuurlijk de dood in de pot. En dat wil toch niemand!
De Toekomstvisie Laarbeek 2020 geeft een heel duidelijk perspectief voor Laarbeek met grote gevolgen voor de raad en het ambtenarencorps. Goed beschouwd is de Toekomstvisie meer een programma dan een visie.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185