donderdag 5 juni 2014

Raadsvergadering



Donderdagavond kwam de raad van Laarbeek bijeen voor een reguliere vergadering. Allereerst werd Toon Brouwers als raadslid van PNL geïnstalleerd in de vacature die ontstaan was door het vertrek van Hans Vereijken. Hiermee is het grote cohort van PNL in de raad weer op volle  sterkte.

De twee belangrijkste agendapunten waren de  vaststelling van het kader van de transitie jeugdzorg en de bespreking van het coalitieakkoord 2014-2018. Als je de raadsvergadering volgt als toehoorder, zoals in mijn geval, onderga je het toch anders dan wanneer je er als raadslid zit.

Bij de bespreking van het kader transitie jeugdzorg viel sterk op dat de  woordvoerder van PNL, Toon Brouwers, zich verloor in cynisme en teveel op de persoon inhakte. Terecht zag de voorzitter zich genoodzaakt hem tot de orde te roepen. Door dit gehak  ondermijnde hij ook zijn eigen betoog, waar beslist wel enkele goede punten inzaten.  Jammer.

Dat de druiven nog steeds zuur zijn bleek ook uit het betoog van Mevr. van de Zanden bij de behandeling van het coalitieakkoord. Hierdoor werd de bespreking een zinloos ritueel. De coalitie had op voorhand toegezegd dat zij de inbreng zou meewegen bij het collegeprogramma dat nog opgesteld moet worden. Niemand uit de collegepartijen deed ook maar een poging om hier invulling aan te geven. Eigenlijk had dit moeten gebeuren.

Gaandeweg de behandeling werd ook duidelijk dat de fractie Biemans zich als oppositiepartij beschouwd. Waarvan acte.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185