dinsdag 17 juni 2014


Jongere wil een auto.


Even tussen twee wedstrijden een weblog schrijven. Ik heb deze keer gekozen voor een bericht in het Ed van afgelopen zaterdag. Op het moment dat de opwinding over de brochure van de provincie over De Ruit op zijn hoogtepunt was, besteedde de krant aandacht aan  een rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid.

In dit rapport komt het Kennisinstituut tot de conclusie de jongere generatie Nederlanders graag een eigen auto heeft, maar die nu door omstandigheden nu niet kan kopen. Als ze later een vaste ban hebben, zullen ze net als hun ouders een auto op de oprit zetten. Deskundigen op het gebied van infrastructuur die roepen dat het autogebruik in de gaat afnemen,vergissen zich. Het Kennisinstituut komt op basis van harde gegevens tot de slotsom dat het autogebruik tijdelijk op een laag pitje staat. Ook voor jongeren is de auto nog steeds een statussymbool. Zodra ze kunnen gaan ze er een eentje aanschaffen.

Ik denk dat de voorstanders van De Ruit het rapport “ Niet autoloos, maar later ” van het  Kennisinstituut  voor Mobiliteitsbeleid zullen omarmen.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185