maandag 17 februari 2014

 

Geen subsidie voor O.L.Vrouw Presentatie



Eerlijk gezegd, ik heb me gestoord aan het artikel in het ED over de kerk in Aarle-Rixtel. De gemeente heeft het verzoek van het kerkbestuur van O.L. Vrouw Presentatie voor subsidie voor een dakreparatie afgewezen. De reparatie van het dak aan de westzijde is absoluut noodzakelijk. Het parochiebestuur heeft hier het geld niet voor; een subsidieverzoek aan rijksmonumenten is op niets uitgelopen. Daar is de pot leeg. Vandaar dat het parochiebestuur zich tot de gemeente heeft gewend.

Maar ook de gemeente geeft niet thuis. In het ED geeft wethouder van Zeeland aan dat een van de vereisten voor subsidieverstrekking door de gemeente is dat andere instanties en het parochiebestuur elf mede bijdragen in de restauratiekosten. Ook voert hij aan dat het te subsidiëren object ook voor andere maatschappelijke doeleinden gebruikt kan worden. Volgens hem zou dit laatste in Aarle-Rixtel niet mogelijk zijn vanwege de erediensten die er gehouden worden.

Deze laatste opmerking stoort mij. Het feit dat een kerk een kerk is, die bestemd is voor liturgische diensten, zou een reden zijn om een subsidieverzoek af te wijzen! Ook al betreft het een rijksmonument.

Laat je na kijken, wethouder!


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185