woensdag 19 februari 2014

 

Dorpsplatform Aarle-Rixtel


Ik kan het niet ontkenen: als rasechte Lieshoutenaar ben ik bij tijd en wijlen stik jaloers op het Dorpsplatform Aarle-Rixtel. Het is niet alleen een zeer actieve organisatie, maar ook een die er voortdurend wonder wel in slaagt om nieuwe ontwikkelingen die Aarle-Rixtel aangaan tijdig te traceren en de vinger aan de pols te houden. Het stimuleert ontwikkelingen, pakt initiatieven op en slaagt erin goed te communiceren met de achterban. Ik ben het lang niet altijd een met hun stellingnames, maar ik heb wel respect en waardering voor de inzet en het doorzettingsvermogen. Daarom ben ik wel jaloers.

Afgelopen maandagavond organiseerde het Dorpsplatform weer een bijeenkomst. Ditmaal in De Dreef en gewijd aan de zorg. Er was aandacht voor Cendra en OJA; wethouder Briels had een goed verhaal over de transities en met name de zorg. Ook belichtte hij de pilot die in  Aarle-Rixtel van start is gegaan. Gekozen is voor Aarle-Rixtel omdat dit de meest vergrijsde kern van Laarbeek is. De zorgboog lichtte de plannen met Mariengaarde toe. Ook de verbouwing van de ronde kapel werd toegelicht. Al met al, het Dorpsplatform is goed bezig.

Vanuit de zaal was er ook enige kritiek te horen op de presentatie van wethouder Briels. Het verwijt van verkiezingspraat viel. Briels verdedigde zich door te stellen dat wat hij vertelde, volledig gesteund werd door de gehele raad. Op zich heeft hij hierin gelijk, maar veelzeggend is het wel dat de opmerking gemaakt werd.

Wat ik nooit verwacht had, gebeurde toch. Vandaag meldde het ED dat de wethouders sociale zaken  van de Peelgemeenten het onzalige plan hadden opgepakt gezamenlijk te pleiten om op hen te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op die manier zou de continuïteit gewaarborgd zijn in de samenwerking Peel 6.1 . Zo’n daad van arrogantie ben ik nog nooit tegen gekomen!  Wie denkt, dat hij onmisbaar is, loopt wel heel erg buiten zijn schoenen. De aankondiging heeft een storm van protest opgeroepen. De wethouders hebben daarop heel snel hun keutel ingetrokken: de geplande persconferentie van morgen gaat niet door. De aangerichte schade kunnen zij niet meer wegnemen.

Met deze actie hebben zij zich gediskwalificeerd als bestuurders binnen Peel 6.1.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185