maandag 24 februari 2014

 

Aanwinst voor Lieshout


Zaterdag werd het vernieuwde Dorpshuis en het nieuwe kindcentrum De Sprankel in Lieshout officieel geopend. Zo wat iedereen was naar het Dorpshuis gekomen, inclusief harmonie St. Caecilia die de opening muzikaal luister kwam bijzetten.

De verschillende verenigingen die gebruik maken van het Dorpscentrum presenteerde zich in het nieuwe gebouw. Ook De Sprankel had de deuren opgezet voor de belangstellende inwoners van Lieshout.

Wethouder Vereijken kwam in zijn toespraak nog met een belofte. Ook de zijvleugel die duidelijk gedateerd is, zal vernieuwd worden. Zo beloofde hij. Die belofte werd in dankbaarheid aanvaard.



Verrassend was  de geïmproviseerde toespraak van Joanita Segboer van de Dorpsraad. Zij verwoordde de waardering van Lieshout voor wat hier tot stand is gekomen en bood  wethouder Vereijken en de voorzitter van Vierbinden, Johan van der Heijden,  een passend cadeau aan: een schaats.


Lieshout kan trots zijn op het nieuwe voorzieningencluster. Eigenlijk is het in Laarbeek het meest geslaagde cluster: hier gaan onderwijs en gemeenschapshuis perfect samen. En dit zeg ik niet vanuit een Lieshouts chauvinisme, maar omdat ik dit zo voel.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185