donderdag 4 oktober 2012



 

Voorzieningencluster Lieshout


In een ingelaste raadsvergadering werd donderdagavond het bestemmingsplan Voorzieningencluster Lieshout en het krediet voor de bouw van de brede school en Dorpshuis goedgekeurd. Tegen het bestemmingsplan zijn maar twee zienswijzen ingediend. Dit is zonder meer een meevaller. Nu zijn alle voorzieningenclusters aanbesteed; alleen Aarle-Rixtel moet nog volgen.

De plannen voor het voorzieningencluster werden eerder deze week voorgelegd  aan de commissies Maatschappelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke Ontwikkeling. In de commissie MO werd ook het langverwachte overzicht van kosten en baten gepresenteerd. Ik heb het bewuste stuk alleen  op het scherm in de raadszaal gezien. Een fysiek exemplaar mocht ik tot op heden niet ontvangen.

Barend Swinkels van Laride gaf een toelichting op de cijfers. Het geheel maakte een solide indruk. Ondanks de tegenvaller van de BTW-verhoging is er nog een speelruimte van enkele tonnen . Dat stemt met nog een grote aanbesteding te gaan geruststellend.
Wat mij opviel was dat niemand vanuit de commissie vragen stelde bij het overzicht van de baten. De presensatie besteedde alleen maar aandacht aan de kosten. Over de baten werd met geen woord gsproken.

In de raadsvergadering ben ik er donderdag op terug gekomen. Het stuk gaat naar de commissie.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185