dinsdag 2 oktober 2012


Merkwaardig!

 

Op de agenda van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling staat woensdagavond o.a. het agendapunt Rooijseweg 16. Het betreft hier de kwestie van de illegale bewoning  al meer dan 40 jaar van een woning. Dit onderwerp heeft al een keer vaker op de agenda van de raad gestaan. Toen heeft de raad in meerderheid en in afwijking van het voorstel van het college besloten de woning te legaliseren. PNL en CDA waren van mening dat na zolang gedogen dat het niet meer dan billijk en rechtvaardig was om de woning te legaliseren.

Het college wil of kan klaarblijkelijk dit besluit niet uitvoeren en komt nu terug naar de raad.  Aanvankelijk was aangekondigd dat het collegevoorstel later aan de raad zou worden toegezonden. Groot was onze verbazing dat het college heel anders handelde. Letterlijk schreef het college:

“ Ter uitvoering van de motie aangenomen in de raadsvergadering van februari 2012 met als inhoud en in opdracht aan het college het legaliseren van een tweede woonruimte op het adres Rooijseweg 16 – 16a in Mariahout het volgende:
Deze vraag is neergelegd bij onze huisadvocaat en heeft aan het college een advies uitgebracht wat wij aan u als commissie in de vergadering van 3 oktober 2012 willen voorleggen. Onze huisadvocaat zal in de vergadering het een en ander toelichten. Wij vragen de commissie het college te adviseren hoe hier nu verder mee om te gaan.”

Dit is onvoorstelbaar en nog nooit vertoont. De commissie wordt gevraagd zich uit te spreken over een voorstel dat zij pas in de vergadering zelf te horen krijgen.  Zo gaat een college toch niet met de raad om!

De commissieleden moeten dit niet pikken. Zij moeten dit keer duidelijk op hun strepen gaan staan. Er moet tijd en gelegenheid zijn om hierover met de achterban van gedachten te wisselen.

Wethouder van Zeeland verschuilt zich achter de huisadvocaat en neemt zijn verantwoordelijkheid niet.Hij moest zich schamen!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185