dinsdag 23 oktober 2012


 

Noordoost Corridor

 

Donderdagavond zat de publieke tribune van de raadszaal vol met belangstellenden. Zij waren gekomen voor de presentatie door de projectleider Gebiedsontwikkeling Brainport Oost van de provincie, Gert-Jan Koolen.

Koolen had op zich niet zoveel nieuws te melden. Wel gaf zijn presentatie een goed overzicht van de afgesproken procedure en de stappen die successievelijk in het proces moeten worden gezet. De meeste informatie is ook terug te vinden op de site van de provincie http://www.brabant.nl/noordoostcorridor. De presentatie staat op de website van de gemeente.
Zoals te verwachten was de Laarbeekse raad zeer kritisch. Raadsleden bestookten de inleider met allerlei vragen. Hierbij vlogen hele en halve waarheden vrijelijk over de tafel. Koolen bleef er stoicijns onder. Hij ging natuurlijk niet in op politiek getinte vragen.
De raad wilde  coûte que coûte vasthouden aan het Bereikbaarheidsakkoord van mei 2007. Nog steeds niet realiseert de raad zich dat dit akkoord achterhaald door de vastgestelde structuurvisie Brainport Oost. Zoals te begrijpen had de raad ook grote vraagtekens bij de ingeplande bijdrage van de 11 gemeenten van € 50 à 90 miljoen.

Opmerkelijk is dat het college van B en W juist deze week besloten heeft geen financiële bijdrage voor de weg ter beschikking te stellen. De wethouder hield hierover volledig zijn mond. Vreemd!  Dit B en W-besluit is natuurlijk het meest verkeerde signaal dat Laarbeek kan afgeven.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185