maandag 8 oktober 2012



 

Thibo


In de commissievergadering Algemeen Bestuur kwamen de recente ontwikkelingen rond dit bedrijf aan de orde, waardoor de werkgelegenheid in Laarbeek een forse deuk oploopt. De eigenaar Van Merksteijn, heeft besloten de vestiging en Beek en Donk te sluiten en  de productie te verplaatsen naar de hoofdvestiging. Argument is de malaise in de bouw, waardoor de vraag naar bouwmatten sterk is afgenomen. Het CDA had gevraagd dit punt op de agenda van Algemeen Bestuur te plaatsen. Zoals te verwachten was zat de raadszaal vol met werknemers van Thibo die voor hun baan moeten vrezen.

Wethouder Vereijken gaf een feitelijk relaas van de inspanningen die de gemeente met betrekking tot Thibo heeft verricht. De gemeente is hierin heel ver gegaan. De interesse van het bedrijf voor het aanbod van de gemeente liet sterk te wensen over. Achteraf lijkt het erop dat moederbedrijf van het begin af aan aangestuurd heeft op verplaatsing naar de hoofdvestiging.

Ik ben ervan overtuigd dat de gemeente en wethouder Vereijken in dit dossier hun stinkende best hebben gedaan. Waar ik sinds donderdag wel aan twijfel is of de gemeenten over een vastomlijnd plan beschikte, in geval Thibo zou besluiten om over te gaan naar Bemmer IV. Mogelijk had de gemeente iets te veel oog voor het slijten van bouwgrond in Bemmer. In ieder geval zijn de gemaakte kosten niet goed afgedekt met als gevolg dat we nu met lege handen staan.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185