woensdag 24 oktober 2012


 

Afsluiting IDOPS


Woensdag heeft de gemeente Laarbeek in het Dorpshuis te Lieshout officieel de IDOPS afgesloten. Alle betrokken organisaties waren uitgenodigd. Ook de provincie o.a. in de persoon van de gedeputeerde, Mevr. Brigitte van Haaften, was aanwezig. De samenkomst vond plaats in de nieuwe aanbouw van het Dorpshuis. Het werd een heel geanimeerde bijeenkomst.

Wethouder Joan Briels opende de bijeenkomst met een toespraak, waarin hij de nadruk legde op het uitgangspunt dat de bevolking van de kern de eigenaar van het project was.”Het werd voor de kern iets van “ ons ”. Ook in het beleidsplan WMO heeft de gemeente voor dit uitgangspunt gekozen. Het was een heel goede toespraak.

Vier vertegenwoordigers, uit elke kern een, schetsen vervolgens een beeld van hun eigen IDOP. De gedeputeerde sprak haar waardering uit voor de inzet in de verschillende kernen. Heel opmerkelijk is en blijft dat in alle vier de kernen van Laarbeek IDOPS van de grond zijn gekomen. “Het heeft allemaal heel veel inzet van iedereen gekost ”had Mevr. Aarts al gezegd.

Zowel wethouder Briels als Mevr. van Haaften was op zoek naar het vervolg op de IDOPS. Het viel mij op dat Mevr. Haaften het vooral zocht in een regionale aanpak. Dit verbaasde mij. De kracht en het succes van de IDOPS ligt immers in het lokale.

Dat zouden we moeten vasthouden, denk ik.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185