maandag 10 oktober 2016



WMO-raad


Afgelopen donderdag was er in  Snoeperij Jantje in  Aalre- Rixtel een bijeenkomst van raadsleden,commissieleden en de leden van de WMO-raad.
Ook wethouder Briels was aanwezig, maar hij hield de hele avond zijn mond. Over het waarom kom ik dadelijk terug.
Laat ik beginnen met te zeggen dat het goede en levendige bijeenkomst was. En zonder meer goed voorbereid door zowel commissieleden als de leden van de WMO- raad. De voorzitter van de commissie Sociaal Domein, Monica Slaets, opende de avond en trad de rest van de avond op als voorzitter c.q. als gespreksleider.

De avond was zonder meer goed voorbereid.Er waren korte inleidingen door de voorzitter van de WMO-raad, Wim van Hest, Ron Verschuren,Toon Brouwers ,Rick van Bree en Frans Habraken.

Toch hield ik een enigszins onbevredigend gevoel aan de bijeenkomst over. Het centrale thema was de vraag of de zorgzame samenleving dichterbij is gekomen. Op zich en gerechtvaardigde vraag, maar ook een vraag die veel te ruim was en te weinig gespecificeerd voor deze avond: dichterbij gekomen in het land, in Laarbeek? Ondergronds speelde bovendien een andere gedachte:  zou de WMO-raad zich niet meer moeten concentreren op een meer uitvoerende taak. In plaats van een zuiver adviserende ? Met name bij de WMO-raad leefde deze gedachte. Verschillende leden  van de commissie stonden er niet afwijzend tegenover.

Zoals gezegd wethouder Briels was de hele avond aanwezig maar zweeg in alle toonaarden. Zou dit zwijgen een diepere oorzaak hebben? Ik denk het wel.
  
Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185