maandag 3 oktober 2016

Twee bijeenkomsten deze week.


Deze week zijn er twee belangrijke bijeenkomsten voor de raad en de commissies Ruimtelijk Beheer en Sociaal Beheer. Beide op donderdag a.s.
De Raad en de commissie Ruimtelijk Beheer buigen zich dan over de voorstellen over de verkeersituatie in Zuidoost Brabant.

Het college stelt de raad voor in te stemmen met de intentieovereenkomst en – wat het belangrijkste is- de intentie uit te spreken om binnen de begroting in de periode 20216 – 2030 middelen te zoeken voor de financiering van de bijdrage van de gemeente Laarbeek voor de uitvoering van de maatregelen van het Bereikbaarheidsakkoord. Uitgangspunt is dat de direct betrokken gemeenten 50% van de kosten wordt gefinancierd. Hoe hoog deze kosten zullen uitvallen, is nog onbekend.

Er wordt nogal wat gevraagd van de gemeenten. Met name voor Laarbeek zijn de druiven zuur. De Ruit gaat niet door; een oplossing voor de problematiek  rond de Beekse brug is verder weg dan ooit. De regionale oplossingen die worden voorgesteld brengen Laarbeek niet dichter bij een oplossing. Alleen voor hoge kosten.

De vraag die de raad wordt voorgelegd is een onmogelijke. Geen zichzelf respecterende raad kan hiermee instemmen. Onbegrijpelijk dat een college zo gemakkelijk overstag gaat.

De tweede bijeenkomst gaat over de WMO. De commissie praat met de WMO-raad. Wat het eigenlijke doel van de bijeenkomst is, is mij nog niet duidelijk. Hopelijk gebeurt dat donderdag .


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185