maandag 14 maart 2016



Ronnes


Het was even flink schrikken, toen het ED zaterdagmorgen met het bericht kwam dat wrnd burgemeester Frans Ronnes met onmiddellijke ingang was teruggetreden als burgemeester van Laarbeek. Ziekte dwong hem tot deze stap. In zijn brief gaf hij aan dat het hem speet dat hij voortijdig moest afhaken.

Van zo’n bericht wordt je stil en gaan je gedachten uit naar een gewaardeerd wrnd burgemeester. Sterkte is zowat het enige wat je hem kunt toewensen.

Natuurlijk weet ik niet hoe de vertrouwenscommissie al gevorderd is met haar werkzaamheden voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Het was de bedoeling dat deze voor september gepresenteerd zou worden.

Als dit tijdschema aangehouden moet worden, is de tijdspanne die overbrugd moet worden redelijk lang. Ongeveer een halfjaar dus. Toch is besloten geen nieuwe waarnemer van buiten te benoemen ,maar de loco-burgemeester te belasten met het waarnemerschap. Dat dit geleid heeft tot enige herschikking van taken is logisch.

Geconstateerd kan worden dat Den Bosch vertrouwen heeft in de ontwikkelingen in Laarbeek. Dit bleek ook al bij de openstelling van de vacature. Onder leiding van burgemeester Ronnes zijn belangrijke stappen gezet die vertrouwen geven. Aan de raad de taak dit vertrouwen niet te beschamen.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185