maandag 8 juni 2015


De Werkgroep  en de Beekse brug

 In De MooiLaarbeekkrant van vorige week stond een artikel van De Werkgroep. De titel was veel belovend. Wie is het niet eens met De Werkgroep als je deze kop leest:  “ De Werkgroep wil snelle oplossing voor de spitsproblemen Beekse brug ” . Wie wil dit niet?

Heel benieuwd naar de oplossing van De Werkgroep die De Werkgroep bedacht had,ben ik snel begonnen te lezen. Het werd een deceptie. Veel woorden , maar weinig wol. Er staat in het hele artikel zelfs geen enkel begin van een oplossing. Van een partij die tegen de aanleg van de Ruit is, en pretendeert voor ‘slimme ‘oplossingen te kiezen, die natuur en leefbaarheid in takt laten, is dit wel heel teleurstellend en zelfs een bewijs van onvermogen. Het lijkt wel of de creativiteit van de grootste coalitiepartij van Laarbeek is opgedroogd.

Waarop trakteert De Werkgroep ons op het Lezerspodium van De MooiLaarbeekkrant? Niets nieuws, maar alleen oude wijn in oude zakken. De Werkgroep heeft naar aanleiding van klachten vragen gesteld aan het college van B en W. Volgens omwonenden zou Rijkswaterstaat de Beekse brug  tijdens de spits vaker openen dan was afgesproken. Het antwoord van het college was zoals verwacht. Het college verwijst naar de afspraak van 2006 over het openen van de brug tijdens de spitsuren. Bij afwijkingen spreekt de gemeente Rijkswaterschap daarop aan.

En wat vindt De Werkgroep daarvan? In het artikel komt De Werkgroep niet verder dan : “ De Werkgroep vindt het belangrijk dat dit kritisch gevolgd blijft worden ”. Aan het bedenken van oplossingen komt De Werkgroep niet toe. Geen nieuw asfalt en in plaats daarvan slimme oplossingen, vergeet het. Verder dan kritisch volgen komt De Werkgroep niet. Het blijft bij oude politiek: de burg maximaal dicht en daarmee goed doorgankelijk voor het verkeer. Helemaal geen snelle oplossing voor de spitsproblemen bij de Beekse brug dus.

Het lijkt wel of we nog in de Middeleeuwen leven!


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185