dinsdag 2 april 2013



Feiten graag!


Kritisch commentaar juich ik toe.  Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het moet wel gebaseerd zijn op feiten.

 In het stukje over de Toekomstvisie van 30 maart j.l. slaat Het Laarbeekse Krantje flink de plank mis. Het krantje  beschuldigt de gemeenteraad ervan dat zij onwelgevallige opmerkingen op het digitale forum zou willen weren. Het forum zou dus met opzet van te voren geheel dichtgetimmerd zijn. Hieruit zou  volgens het Laarbeeks Krantje maar weer eens te meer blijken dat een vrije mening geven in Laarbeek nog niet in het woordenboek van de gemeenteraad is opgenomen.

Zo, daar kan de raad het mee doen. Alleen, het klopt niet. Het LaarbeeksKrantje interpreteert de informatie foutief en verbindt daar conclusies aan die nergens op slaan. Het ziet in zijn droom alleen maar spoken.  En zoals iedereen weet : dromen zijn bedrog. Alleen Het Laarbeeks Krantje weet dit kennelijk nog niet.

Wat zijn de feiten?  Er zijn helemaal geen diverse enquêtes over verschillende onderwerpen geweest , zoals LK beweert.  Er is alleen één avond  voor de gemeenteraad geweest, waarin onderwerpen genoemd zijn die in de Toekomstvisie aan bod zouden moeten komen. Ambtelijk is dit vertaald in een aantal stellingen  en open vragen. De Laarbeekse bevolking wordt uitgenodigd  aan de hand van deze stellingen en vragen haar inbreng te hebben . Wij hopen dat hiervan massaal gebruik gemaakt zal worden om zo tot een goede en  gedragen  toekomstvisie voor Laarbeek te komen.

Het digitale forum is dus helemaal niet dichtgetimmerd zoals Het Laarbeeks Krantje beweert. Waarom zouden we dat doen als we de mening van de burgers willen weten? Want hier gaat het om: de mening van de burgers boven water krijgen als input voor de Toekomstvisie, in alle openheid.  Daarom dit digitaal forum. Bij de vormgeving en de inhoud kan men natuurlijk vraagtekens zetten.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185