maandag 15 april 2013



De Ruit








Sinds de opmerkingen van gedeputeerde van Ruud van Heugten over de aanleg van De Ruit met of zonder tunnels en de discussie in de Tweede Kamer over de knelpunten op de Brabantse wegen, regent het in het ED van de ingezonden stukken. Veelal zijn  het tegenstanders van De Ruit die zich roeren. Voorstanders hoor je niet zo vaak.

Vorige week was dit even  anders. Een groot aantal industriĆ«len lieten zich in het ED horen. Karel de Jong (voorzitter EVO regiobestuur Noord-Brabant), Philippe van Esch (voorzitter Vereniging Industrieel Contact Helmond e.o.), Joost Eijsbouts (voorzitter BZW Helmond/Peelregio), Frans Visser (voorzitter Contactgroep Veghelse Ondernemingen), Alexander van Groenendael (voorzitter BZW Eindhoven), Peer van Eijk (lid regiobestuur Noord-Brabant Transport en Logistiek Nederland) schreven een opiniestuk, waarin zij betoogden dat het ging om meer dan de Ruit alleen.

In het stuk weerlegden zij een aantal gratuite opmerkingen van de tegenstanders en gaven zij duidelijk het belang van deze Ruit voor de ontwikkeling van de regio aan: De Ruit is van levensbelang voor de economie, de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de brainportregio. Het werd inderdaad tijd dat dit eens duidelijk gezegd werd.

Voor het gehele artikel in het ED: KLIK HIER

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185