maandag 18 februari 2013



Vervolg Deurne


Maandagmiddag heeft Deurne het rapport over de grondaankopen gepubliceerd. Het rapport bevestigt wat het ED zaterdag al had geconcludeerd: burgemeester Daandels kon in Deurne bijna ongestoord zijn gang gaan. Donderdagavond buigt de Deurnese gemeenteraad zich over het rapport van Hordijk en Hordijk. Het ED van maandagmorgen formuleert de vragen die de raad van Deurne zich moet gaan stellen.

Naar aanleiding van mijn stukje op deze weblog over deze Deurnese verwikkelingen, werd ik geattendeerd op een reactie in Het Laarbeeks Krantje. Voor de reactie KLIK HIER

Deze reactie verbaast mij niet; je kon erop wachten. Van Kasteren en Het Laarbeeks Krantje zijn van mening dat de informatievoorziening vanuit het Laarbeekse college onder de maat is en dat de raad onvoldoende de vinger aan de pols houdt. Al meerdere keren heeft het Krantje hierop gewezen.

Helemaal ongelijk kan ik Het Laarbeeks Krantje niet geven. In deze weblog heb ik vaker geconstateerd dat het college nogal nonchalant met zijn toezeggingen  omgaat. Heel vaak hebben wij vanuit het CDA het college aan de gemaakte toezeggingen moeten herinneren. Misschien dat we dat nog consequenter kunnen doen. Als ook andere partijen dit zouden doen, zijn we al een  stukje verder.

Het voorval waarin Het Laarbeeks Krantje refereerde – de brief van scouting Lieshout-Mariahout –is natuurlijk veelzeggend.  Het presidium was vergeten de brief op de agenda te zetten. Opmerkelijk is dat PNL er zelfs niet meer aan gedacht had. Zou PNL de toezegging die zij van wethouder Briels niet kregen al binnengehaald hebben bij via hun eigen wethouder Vereijken?

Je zou het haast denken!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185