donderdag 21 februari 2013



Raadsvergadering


Een beetje onverwacht moest/mocht ik woensdag optreden als voorzitter van de raadsvergadering van Laarbeek. Burgemeester Ubachs was geveld door de griep. Vandaar dat ik als waarnemend voorzitter de raadsvergadering moest leiden. Eigenlijk vond ik dit een beetje Jammer, omdat ik toch wel een inbreng had willen hebben bij een aantal agendapunten. Als voorzitter wordt dit een beetje moeilijk. Nu moest Tonny Meulensteen in zijn eentje de honneurs voor het CDA waarnemen, omdat Jeroen Leenders verstek moest laten gaan. Overigens deed Tonny het woensdagavond prima.

Het agendapunt dat de meeste aandacht trok was de aankoop van de ondergrond van OJA van het kerkbestuur. De leden van OJA waren massaal naar het gemeentehuis gekomen. Zij bevolkten de publieke tribune, zowel beneden als boven. Als groep gedroegen zij zich voorbeeldig.

Alle partijen spraken hun waardering uit voor OJA. Na zoveel jaar wilden partijen OJA tegemoet komen. Op het preadvies was van alles aan te merken. De meeste partijen hadden hun vraagtekens bij de gekozen financiering. De potjes die aangeroerd werden, waren er bij wijze van spelen bij de haren bijgesleept. Het verst ging het CDA dat bij amendement voorstelde te putten uit de reserve van het fonds wegonderhoud. Wethouder Briels wees dit namens het college af. De argumentatie die hij gebruikte was op zijn minst zwak te noemen. Ons amendement haalde het niet.

Interessant was hoe PNL zich zou opstellen. Er waren geruchten dat PNL interen verdeeld. Bij de stemming bleek dat PNL het blok gesloten hield. Piet Aarts en Toon Brouwers hadden hier een stemverklaring voor nodig. Triomfantelijk konden de leden van OJA de raadszaal verlaten; het doel was eindelijk bereikt.

Proficiat.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185