dinsdag 12 februari 2013



Gemeenschappelijke regeling met Gemert-Bakel


Vorige week donderdag heb ik  via de Gemertse omroep Centraal gekeken naar delen van de raadsvergadering van Gemert-Bakel. Ik was met name benieuwd of er discussie in de Gemertse raad over de nieuwe gemeenschappelijke regeling  tussen Gemert-Bakel en Laarbeek gevoerd zou worden en zo ja, welke onderdelen aangesneden zouden worden. Niet dat ik verwachtte dat het agendapunt heel veel discussie zou opleveren. Hooguit zou de onvrede over de bespreking van de instelling van een gezamenlijke bezwarencommissie in de vorige raadsvergadering mogelijk nog enigszins kunnen naklinken.

Dit laatste bleek inderdaad het geval te zijn, zij het dat de nagalm vrij bescheiden was. De opgedane onvrede werd nog een keer verwoord, daar bleef het dan ook blij. Ik kreeg de indruk dat het nog een keer aangestipt moest worden, maar dat de plooien ondertussen redelijk goed waren gladgestreken.

In de Gemertse raad was er nauwelijks kritiek op de voorgestelde gemeenschappelijke regeling met Laarbeek. Dit was ook niet te verwachten. De discussie ging uitsluitend over de positie van de raad en de regeling voor eventueel uittreden. Erg diep ging deze discussie eigenlijk niet. Iedereen was overtuigd van de noodzaak om samenwerking  juridisch goed te verankeren.

In Laarbeek zal dit niet anders liggen.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185