woensdag 13 februari 2013



Blanksma over haar eerste 100 dagen


Voor Elly Blanksma zitten de eerste honderd dagen als burgemeester van Helmond erop. In het ED blikt zij terug op haar wittebroodsweken in Helmond. Zij kan  dat met tevredenheid doen. Haar komst in Helmond betekende een nieuwe wind voor de stad. Met een frisse start verzette zij een aantal vastgeroeste bakens en oogstte zij alom bewondering voor haar aanpak. Haar eerste honderd dagen zijn  veelbelovend voor de toekomst. Haar optreden en stellingnames zijn een hele verademing.

Wat mij zeer bevalt is naast haar streven naar transparantie en integriteit de richtingkeuzes die zij voor de stad maakt. Blanksma kiest voor de centrumfunctie van Helmond voor de Peelgemeenten. Onder haar voorganger was de blik sterk op Eindhoven gericht en verwaarloosde Helmond haar buren in de Peel. Blanksma heeft begrepen dat de stad ( Helmond) en de omringende gemeenten op elkaar zijn aangewezen en elkaar nodig hebben. In de stuurgroep Peelsamenwerking zal dit ongetwijfeld haar weerslag krijgen.

Ook kiest Blanksma tot mijn vreugde onvoorwaardelijk voor de oplossing van de verkeersproblematiek in de regio. De Helmondse raad wilde de verwijzing naar de  Ruit niet opnemen in de definitieve versie van de Stadsvisie 2030. Blanksma spreekt zich het  krantenartikel  onvoorwaardelijk uit voor de oplossing van deze problematiek. Als portefeuillehouder verkeer van het SRE gaat zij proberen de benodigde 50 miljoen bij de gemeenten op te halen. “Gemeenten zouden het grote bovenregionale belang ” volgens Blanksma moeten inzien.

Ik kan het hiermee alleen maar volmondig eens zijn. Alleen jammer  dat het Rijk Brabant in de kou laat staan en feitelijk het belang van Brainport niet daadwerkelijk ondersteunt. Terecht dat van Heugten als gedeputeerde en Blanksma als portefeuillehouder verkeer van het SRE hiertegen fel protesteren. Tevergeefs naar alle waarschijnlijkheid. KLIK hier voor de persverklaring van de provincie

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185