dinsdag 19 februari 2013



Opmerkelijk


Het onderstaande ontleen ik aan Gemeente.nu van maandag j.l.

“In het Gooi wordt al tijden gepraat over het samenvoegen van Bussum, Muiden, Naarden en Weesp. Maar ondanks talrijke toenaderingen en onderzoeken komen de provincie en gemeenten er niet uit. Altijd weer wordt er een onoverkomelijkheid gevonden door één van de gemeenten. Minister Plasterk lijkt daar nu genoeg van te hebben.
 "Hoewel u het grotendeels eens bent dat de bestuurskracht in uw regio versterkt moet worden, wordt door u verschillend gedacht over de bestuurlijke toekomst van de Gooi en Vechtstreek. Ik constateer echter ook dat zowel gemeenten als provincie bereid zijn hier nader overleg over te voeren", klinkt het nog vriendelijk in de brief.  Waarin hij aankondigt dat hij de provincie een advies laat geven over de Gooise situatie.
Dat advies zal voor 1 oktober moeten zijn en de minister verwacht daar in ieder geval een bestuurlijke oplossing in te lezen "die op de korte termijn kan worden gerealiseerd en die past binnen een lange termijn perspectief voor de gehele Gooi en Vechtstreek." Een oplossing die zeer waarschijnlijk niet meer ter goedkeuring aan de gemeenten zal voorgelegd. Want een algemeen consensus verwacht niemand meer.
 De minister sluit de brief dan ook glashelder af: "Daarbij geef ik op voorhand aan dat volledig bestuurlijk draagvlak in de regio belangrijk, maar niet doorslaggevend zal zijn in de besluitvorming over de bestuurlijke toekomst van Muiden en Weesp."”
 Zo, nu weten wij voldoende. De centralisatie heeft haar wederintrede gemaakt!
P.S. Mevr. van de Zanden heeft mij geattendeerd op een vergissing in de weblog van gisteren. Inderdaad, zij heeft gelijk. Het presidium heeft besloten om de brief van de scouting Lieshout-Mariahout niet op de agenda van de commissie te zetten.. Waarvan  acte.

Wel is in het presidium aangekondigd dat PNL in de commissie bij de rondvraag op de brief zou ingaan.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185