donderdag 20 december 2012



 

Wethouder Biemans met een verkeerde verdediging.


Een getergde wethouder Biemans is als een soort ongeleid projectiel. Hij neemt kwalificaties in de mond die een wethouder niet passen. Ik noteerde neuzelarijen als het over bloemrijke akkerranden gaat en cryptisch gezwam als het over starters gaat.

Wethouder Biemans greep de vergadering van de commissie Ruimtelijk Beleid aan om te reageren op het artikel in het ED over de Mariahoutse starters in de Malborg in De Beekse Akkers. Het artikel heeft klaarblijkelijk de wethouder zo geraakt dat hij alle realiteit uit het oog verloor. Op de foto bij het artikel zag hij zelfs Maria en Jozef!




Voor het artikel in het ED KLIK HIER .

Biemans haalde de hele geschiedenis van het bestemmingsplan De Hoge Suute er bij. De kwintessens liet hij echter onbesproken. Tegen alle adviezen en geluiden uit de hoek van de Mariahoutse starters zette het college zijn plannen door: starters kregen in het eerste “plukje ” van De Hoge Suute alleen de mogelijkheid te bouwen volgens een vastliggend bouwplan met een van te voren aangewezen aannemer. Dit werkte natuurlijk niet. Mariahoutenaren laten zich de wet niet voorschrijven; zij willen zelf bouwen volgens hun eigen plan. De achterkleinkinderen van de pioniers hebben nog steeds deze mentaliteit. Daar ging het in de kern om.

Dat had wethouder Biemans zich eerder moeten realiseren en ook moeten  erkennen. Dan had hij respect verdiend!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185