woensdag 19 december 2012



 

Overdekte fietsenstalling


De KBO Beek en Donk heeft in een brief aandacht gevraagd voor de fietsenstalling bij het nieuwe Ontmoetingscentrum. Het is niet de eerste keer dat de KBO dit onderwerp onder de aandacht brengt. Directe aanleiding voor het hernieuwd aandacht vragen voor dit punt was de laatste vergadering van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling. In deze commissievergadering werd het plan voor het buitengebeuren bij het Voorzieningencluster Donk besproken .Wethouder Vereijken deed de mededeling dat er een oplossing was gevonden voor het parkeren van scootmobielen. Dit zou binnen in het gebouw kunnen. Voor dit probleem was door de KBO ook aandacht gevraagd. Over het overdekt stallen van  fietsen deed hij geen enkele concrete toezegging. Voor de KBO was dit de reden om haar wens nogmaals schriftelijk ter kennis van het college te brengen.

Het CDA heeft dit idee van de KBO omarmd en in de raadsvergadering van 11 december j.l. ondersteund door een motie. Alle partijen vonden het een sympathieke motie. Zij wilden de motie verbreden tot alle voorzieningenclusters. Of dit allemaal serieus was,valt te betwijfelen gezien de oubolligheden,waartoe een aantal fracties zich lieten verleiden. Het was een vertoning die de raad onwaardig was en tot gêne leidde op de publieke tribune.

Wethouder Vereijken deed de toezegging dat hij de kwestie opnieuw zou bekijken en gaf aan dat er door een flinke meevaller bij  de aanbesteding financiële  ruimte was. De aanpassing moet natuurlijk nog wel met de buurt besproken worden.
 De toezeggingen van de wethouder waren voor het CDA voldoende om de motie in te trekken.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185